Bemutatkozás

Egyesületünk 2007-ben azzal a szándékkal alakult, hogy a lovassportot népszerűsítse és hozzájáruljon a lovas kultúra és a lovas hagyományok ápolásához. Az egyesület működése a következő tevékenységeket foglalja magába:

  • lovasoktatás, lovagoltatás szakedző felügyelete mellett
  • lovastáborok szervezése
  • versenyszervezés
  • versenyeztetés
  • hátrányos helyzetű, mentális zavarokkal és tanulási problémákkal küzdő gyermekek megsegítése a lovagoltatás eszközeivel
  • szabadidős tevékenységek szervezése és lebonyolítása

Egyesületünk telephelye a Nimród Lovastanya, mely Békéscsaba külterületén, a város zajától távol található, ahová korhatár nélkül várjuk a lovaglás iránt érdeklődőket. Kisebbeknek pónik, nagyobbaknak oktató lovak állnak rendelkezésre. Családias környezetben várjuk egész éven át a lovaglás és a lovak szerelmeseit a szabadidő hasznos eltöltésére. Tagjaink zömmel iskoláskorú gyermekek, akik egész éven át nap, mint nap a lovak körül egymással töltik szabadidejüket.

Amennyiben szeretnél egy vidám kis lovascsapathoz tartozni,

akkor itt van köztünk a helyed!

Versenyzőink eredményes résztvevői gyermek- és felnőtt lovasversenyeknek megyei és országos szinten egyaránt. Évente több lovasversenyt is szervezünk, gyermekek és felnőttek részére, díjugratás, fogathajtás és gyermeklovas szakágakban.

A lovakon kívül más barátságos háziállatok is élnek a lovastanyán. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a lovasélet rejtelmeibe, testközelből megismerkedhetnek a tanyasi élet szépségeivel, a ló és lovas felszerelésekkel, valamint igény szerint bekapcsolódhatnak az állatok gondozásába.

2010 őszétől az időjárási viszonyoktól és sötétedéstől függetlenül folyik a lovaglás és a lovasoktatás a fedeles lovardában, mely Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával épült.

Nyitvatartás:

Nyitva tartási időszak kezdete: Január 1.
Nyitva tartási időszak vége: December 31.
Nyitva tartás: nyáron: 7.00-19.00